Nyomasztóan megkönnyebbítő felismerés

Valójában nagyon egyszerűen bonyolult.

Isten az ateistáknak
azért adott szabad akaratot,
hogy saját belátásuk szerint eldönthessék,
hogyan jutnak el az
eleve elrendeltetett végzetükhöz.

bagolymondjahuha

A címkép a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben készült saját felvételem

5 című bejegyzés “Nyomasztóan megkönnyebbítő felismerés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hát először is eldobom az agyam, mert az én blogom címe ugyanez. Én is bagoly vagyok! 😀 Jó a blogod.

  Isten mindenkinek adott szabad akaratot, de vannak, akik nem szeretik így gondolni, mert felelősséggel jár…Általában a körülmények meg a kormány, meg a világon mindenki hibás, csak az “én” nem. Pedig logikus: ha Isten a saját képére teremtette az embert, akkor az emberek is tudnak -kicsiben- teremteni.
  Véleményem szerint Isten élet-játékának lényege, hogy Őt -azaz a szeretetet- megtaláljuk, éspedig először magunkban. De az ego a szabad akarat segítségével ennek durván keresztbe tud tenni. Ismertem nagyon szeretetteljes ateistákat, és olyan katolikus álkeresztényt, aki élve ásta el a kismacskákat. Általában sok egoista ember bújik Isten neve mögé. Ők csak kivetítik az egojukat az égbe, és kinevezik Istennek.

  Kedvelés

  1. Üdv! Írtam is Neked a levélben (meg itt is) szereplő e-mail címedre egy üdvözlő választ, de mailerdaemon visszadobta, hogy nem olvas… kár. De sebaj!

   Amellett, hogy teljesen igazad van, ez az egész kérdés jóval összetettebb annál, hogy átlássam és érdemi választ írhassak rá, ezért csomagolom inkább paradoxonokba. Einsteint kiforgatva: Nem biztos, hogy van Isten, de tuti, hogy imádja a paradoxonokat. (És lehet, hogy valójában nem is ő Isten, hanem valaki más, akit szintén Istennek hívnak, és azonos ővele. Mert ha van Isten, akkor szükségszerű, hogy kételkedjem benne, különben hogyan ismerhetném meg azt, amit megismerni rendeltetett nekem? Ha meg nincs, akkor szükségszerű, hogy legyen, különben hogyan tagadhatnák meg az istentagadók? – De nem ragozom tovább, mert belebonyolódom.)

   OFF: ha a Kapcsolat linken, ahol előbb is írtál nekem, küldesz egy működő címet, újra elküldöm a válasz-üdvözletet 🙂 Ha nem, azzal sincs gond, nagy újdonság nem volt benne, csak egy kis ez-az arról, hogy én hogyan is kezdtem ezt a blogot, és találtam a Tiedre 🙂 /OFF

   Kedvelik 1 személy

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

Oktondi állatok

Kisállatok - kis történetek

A Sárkányvitéz Öröksége

mesebeli élő szerepjáték

Sziporka

aktív alkotók alapítványa

Rövidek

Rövid, "egy húzásra" elolvasható történetek és versek.

Bagoly mondja: HU!

A baglyok állítólag bölcsek. Annyira biztosan, hogy ne vegyék magukat túl komolyan...

%d blogger ezt szereti: